Studievereniging BE Adam

Welkom op de website van s.v. BE Adam, de studievereniging van Bedrijfseconomie van de Hogeschool van Amsterdam. Op deze website vind je alle informatie rondom onze studievereniging. Ben je benieuwd naar onze activiteiten? Bekijk dan de agenda aan de rechterkant van de pagina!

Wij streven naar het verbeteren van het onderlinge contact tussen de studenten door middel van gezellige activiteiten, zoals borrels en een pooltoernooi. Daarnaast verbinden wij de studenten aan de opleiding Bedrijfseconomie en slaan een brug tussen onze studenten en het bedrijfsleven. Wij organiseren bedrijfsbezoeken, studiereizen, gastsprekers en studie gerelateerde excursies om de opleiding nét wat meer te geven.

Wil je graag meer informatie? Stuur ons dan een mail (info@svbeadam.nl) of loop eens langs onze bestuurskamer links van de roltrap op de Fraijlemaborg locatie van de HvA (lokaal 0.002).

Ameland

Voor de eerste jaars bedrijfseconomie studenten organiseren wij weer het weekend naar Ameland! Begin jij volgend jaar aan je studie en lijkt het leuk om wat studiegenoten te leren kennen tijdens een gezellig en actief weekend Ameland? Kijk hier voor meer informatie en meld je aan!

Nieuw bestuur gezocht (vacatures)!

BE Adam is op zoek naar een nieuw bestuur! Ben jij degene die we zoeken?

Een bestuursjaar brengt je leerzame ervaringen, een fijne vergoeding en vooral een heel erg leuk jaar met zich mee. De vergoeding die je krijgt als je een bestuursfunctie vervult binnen BE Adam bedraagt 3.000 euro voor een jaar en staat ook nog eens erg goed op je CV!

Lees hieronder welke functies moeten worden vervuld en wat welke functie inhoudt.

Voorzitter
Als voorzitter ben je de eindverantwoordelijke voor BE Adam. In het bestuursjaar ben jij de persoon die de rest van het bestuur aanstuurt en in de gaten houdt of de voortgang van de taken goed verloopt. Wij zijn bij een volgende voorzitter op zoek naar iemand met de volgende kenmerken:

 • Je kunt gestructureerd werken.
 • Je hebt een organisatorisch vermogen
 • Je hebt de capaciteit en wil om een groep van 3 bestuursleden aan te sturen en te ondersteunen.
 • Je durft de eindverantwoordelijkheid te dragen voor BE Adam.
 • Je bent student Bedrijfseconomie.
 • Je durft het voortouw te nemen en kritisch te kijken naar het werk van anderen.
 • Je moet enthousiast zijn over de vereniging en de ambitie voelen om de vereniging naar een nog hoger level te brengen.

Secretaris en vicevoorzitter

Als secretaris ben je de vicevoorzitter en rechterhand van de voorzitter. Wanneer deze een keer niet aanwezig kan zijn neem jij zijn/haar taken over. Daarnaast is het jouw taak om tijdens de wekelijkse vergadering de notulen te schrijven en door te sturen zodat iedereen weet wat zijn/haar acties zijn voor die week. Ook ben je verantwoordelijk voor de communicatie met externe partijen, hiervoor moet je dus een goede beheersing hebben van de Nederlandse taal en weten hoe je formeel teksten schrijft. Voor de functie van secretaris en vicevoorzitter zijn we op zoek naar iemand die aan de volgende kenmerken voldoet:

 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.
 • Je kunt kort en bondig samenvatten.
 • Je werkt gestructureerd.
 • Je kunt goed met deadlines omgaan en anderen daaraan houden.
 • Je bent een goede ondersteuning voor de voorzitter.
 • Je werkt nauwkeurig.

Penningmeester

De penningmeester is verantwoordelijk voor het de gang van de financiële zaken. Jouw taak is om in kaart te kunnen brengen hoe de vereniging er financieel voor staat en welk budget beschikbaar is voor welke activiteit. Verder doe je de gehele administratieve organisatie en stel je de begroting op voor het komende studiejaar.

Natuurlijk moet dit voor elke BE’er een peace of cake zijn, maar de penningmeester zit niet alleen met zijn neus in de boeken. Daarnaast ben je samen met de secretaris hoofdverantwoordelijk voor de acqusuitie, het onderhouden van contact en het binnenhalen van de leukste en meest leerzame bedrijven. Ook zal je meehelpen bij het organiseren van de activiteiten.

De volgende kenmerken zoeken wij in een nieuwe penningmeester:

 • Je werkt nauwkeurig
 • Je kunt goed overzicht houden.
 • Je hebt ervaring met het werken met een boekhoudprogramma en het werken in excel

Een bestuursjaar valt goed te combineren met een studiejaar, mits je geen studievertraging hebt of er slecht voor staat. Je wordt geacht elke week bezig te zijn met BE Adam en ook aanwezig te zijn tijdens de activiteiten die BE Adam organiseert en bij activiteiten die de HvA organiseert waarbij BE Adam ook een rol speelt (zoals open dagen).

Heb je interesse? Stuur een e-mail naar info@svbeadam.nl.